“One of the best events

I have attended”

Heathrow Tuesday 13th November 2018

Manchester Thursday 15th November 2018

Time

Duration

Topic

Speaker

08:30

1 hr

Registration and Exhibition

09:30

10 mins

Welcome, Introduction and housekeeping

Richard Shreeve, Labeline International Ltd
Peter MacKay, Editor in Chief, HCB

09:40

10 mins

About our Sponsors

Richard Shreeve, Labeline International Ltd

09:50

30 mins

Managing a Serious Toxic

Chemical Release / Incident

Ali Karim, MD, Hazchem Network

10:20

40 mins

What’s it all about?

A lighthearted look at the evolution

of the DG regulations

Jeff Hart OBE,

Ross McLachlan, Former DG Policy Specialist, CAA

11:00

20 mins

Refreshments and Exhibition

11:20

1hr 15m

Multimodal Regulatory Update Panel

Jeff Hart OBE,

Ross McLachlan,

Richard Masters, DGSA and Author,

Gene Sanders, Trainer and Consultant (USA)

12:35

1hr 10m

Lunch, Exhibition and Pre-order Collection

13:45

20 mins

Regulatory Updates, Geographical and

Mode Specific

Multimodal Regulatory Update Panel

14:05

30 mins

Transport of Lithium Batteries

Ross McLachlan

14:35

30 mins

Enforcement

Stuart Appleton, Chair CDG Practitioners Forum

15:05

20 mins

Refreshments and Exhibition

15:25

20 mins

From GHS to DGN

Gene Sanders

15:45

20 mins

E-Frieght and software in the transport of DG

Herman Teering, DGOffice

16:05

20 mins

IHMM and CDGP

Morgan Hyson, IHMM (USA)

16:25

20 mins

Transporting DG using Limited

Quantity Exemptions

Michael Bowen, Bureau of Dangerous Goods

16:45

Thank You and Close

Time

Duration

Topic

Speaker

08:30

1 hr

Registration and Exhibition

09:30

10 mins

Welcome, Introduction and Housekeeping

Richard Shreeve, Labeline International Ltd
Peter MacKay, Editor in Chief, HCB

09:40

10 mins

About our Sponsors

Richard Shreeve, Labeline International Ltd

09:50

40 mins

What’s it all about?

A lighthearted look at the evolution

of the DG regulations

Jeff Hart OBE,

Ross McLachlan, Former DG Policy Specialist, CAA

10:30

20 mins

E-Frieght and software in 

the transport of DG

Herman Teering, DGOffice

10:50

20 mins

Refreshments and Exhibition

11:10

1hr 15m

Multimodal Regulatory Update Panel

Jeff Hart OBE,

Ross McLachlan,

Richard Masters, DGSA and Author,

Gene Sanders, Trainer and Consultant (USA)

12:25

1hr 10m

Lunch, Exhibition and Pre-order Collection

13:35

20 mins

Regulatory Updates, Geographical and

Mode Specific

Multimodal Regulatory Update Panel

13:55

30 mins

Transport of Lithium Batteries

Geoff Leach

14:25

30 mins

Enforcement

Stuart Appleton, Chair CDG Practitioners Forum

14:55

20 mins

Refreshments and Exhibition

15:15

20 mins

From GHS to DGN

Gene Sanders

15:35

30 mins

Managing a Serious Toxic Chemical Release / Incident

Ali Karim, Hazchem Network

16:05

15 mins

IHMM and CDGP

Morgan Hyson, IHMM (USA)

16:25

20 mins

Transporting DG using Limited

Quantity Exemptions

Michael Bowen, Bureau of Dangerous Goods

16:45

Thank You and Close